Over ons

Mogen we ons even voorstellen, wij Klaas en Corrie zijn beiden in Groningen geboren en getogen. We zijn in 1977 getrouwd en hebben 3 kinderen de oudste zoon is geboren in 1978, onze dochter in 1980 en onze jongste zoon in 1983.

In 1985 kregen we door de TGV (Therapeutische Gezins Verpleging) onze eerste pleegzoon geplaatst en kort daarop ook een pleegdochter. 

In 1990 zijn we met onze vijf kinderen verhuisd naar Hoenderloo op de Veluwe. Daar werden we gezinshuisouders voor de Hoenderloo Groep en kwamen er 6 jongens en meisjes bij.

1n 1994 kwamen daar 6 alcohol en drugs verslaafden bij, die bij ons in de opvang gingen om af te kicken.

Een paar jaar later, in 1996, zijn we gestopt in Hoenderloo en startten we een eigen opvang voor moeder en kind in Lieren. 

We zijn in 2001 vertrokken naar Oost-europa en hebben daar een kinderhuis gestart voor verlaten en ernstig verwaarloosde kinderen. In 2013 zijn we terug gekomen naar Apeldoorn in Nederland met 3 Roemeense kinderen en een Roemeense moeder en haar 2 kinderen. Klaas werd onderhoudsman in een groot verpleeghuis in Barneveld en Corrie ging aan de slag bij ’s Heerenloo.  

In 2013 werden we gezinsouders in het dorpje Heeten maar dat duurde slechts een jaar. Klaas ging daarop werken bij het afkickcentrum Horeb en ongeveer een jaar later werden zij opnieuw gezinshuisouders, nu bij ’s Heerenloo.

Met ingang van 1 december 2020 gaat ons gezinshuis zelfstandig verder in samenwerking met Coachia.