Gezinshuis

Het gezin moet de veiligste en mooiste plek zijn voor ieder kind om op te groeien. En soms, is dit niet mogelijk gebleken en is uithuisplaatsing ter bescherming van het kind een noodzaak. De beste plek die het dichts in de buurt komt van een normaal gezin is een Gezinshuis. En langzaam hebben steeds meer zorg instellingen en gemeenten dit begrepen en zijn de gezinshuizen in heel veel soorten en maten aanwezig en is er voor ieder kind wel een gezinshuis dat bij hem of haar past. Je hebt gezinshuizen met eigen kinderen en zonder eigen kinderen. Je hebt ze met 2, 4 of 6 geplaatste kinderen. Je hebt ze in de stad of op het platte land er is genoeg keuze.

Wij zijn een gezinshuis waar iedereen een andere achternaam heeft en waar iedereen dezelfde afstand of nabijheid heeft tot de gezinsouders. In ons gezinshuis is heel veel rust en vrede. Er zijn weinig of geen ruzies en iedereen mag er zijn. Iedereen voelt zich thuis en woont hier met plezier maar verloochent zijn of haar eigen ouderlijkhuis daardoor niet. Klaas en Corrie besteden veel zorg aan de relatie tussen de ouders en het kind en willen contact stimuleren als dit rust geeft voor het kind.

In ons gezinshuis zul je merken dat we christenen zijn. Maar kerkgang is niet verplicht, er zijn jongeren die absoluut hun jongeren samenkomsten niet willen missen en gaan iedere vrijdag geheel op eigen initiatief daar heen. Ook gaan ze graag met deze jongeren op vakantie. Er is echter geen enkele druk om aan christelijke activiteiten deel te nemen. Geloven is een keuze en die keuze heb je.

Wij hebben jongens en meisjes tussen 9 en 20 jaar in huis en op dit moment zijn er geen plaatsen vrij, en is intake niet mogelijk.

Noodopvang
In hele uitzonderlijke situaties willen wij wel eens noodopvang doen. Dit is erg afhankelijk van de hulpvraag en of de persoon binnen onze setting past. Zodra er een eventuele noodopvang plek beschikbaar is zullen we dit op deze plek melden.

Aantal noodopvang plaatsen beschikbaar 0